Biztosan sokan, sokszor kerültünk már döntéshelyzetbe az életünk során.

Ilyenkor elbizonytalanodunk, félelmeink vannak, kételyeink az, ügyben, jól döntünk-e? 

Sokan fordulnak hozzám is ilyen élethelyzetekben, épp az angyaloktól várva a segítséget. 

Az angyalaim döntéshelyzetekben mindig azt mondják, hogy a döntést nem hozhatják meg helyettünk, nem mondhatják meg, adott pillanatban mit csinálj! Ha megtennék, értelmetlen lenne maga a fizikai lét, az élet. Hiszen saját személyes fejlődésünk érdekében vagyunk itt, tapasztalni, felelősséget vállalni, vagy épp dönteni. 

Az angyalok tiszteletben tartják a szabad akaratot. Abban segítnek, amire mi döntünk. Mert adott pillanatban a legjobb tudásunk, érzésünk, hitünk szerint döntünk valamilyen út mellett. S az út az, ami hozza a megtapasztalásokat, mely során fejlődünk, magasabb tudatosságra jutunk, vagy csak élettapasztalatokkal gazdagodunk. 

Gondoljunk csak bele, hányszor volt, vagy van olyan az életünkben, amikor akaratunk ellenére mások döntenek helyettünk. Szüleink, párunk, főnökünk. Ugye ilyenkor jön a belső lázadás? Miért nem én választhattam, miért nem mondhattam meg én? Miért kell azt csinálnom, amit mások mondanak? 

Hát, tessék: saját életedért te vagy a felelős, dönts hát te! Isteni adomány ez! Persze, ami fontos: elengedni a félelmeinket, tudva, nincs rossz döntés, hiszen később a – mi lett volna, ha másképp döntök- kérdés, csak egy feltevés, a másik út tulajdonképp egy illúzió, hiszen csak azt gondoljuk, hogy akkor más lett volna, más történt volna…. Valóban, vagy csak az elménk gyártja a különféle verziókat? Hiszen nem tudhatjuk…..

Mindig a régi rajzfilm jut ilyenkor eszembe. Mézga Gézáék. Amikor a feleség, Paula, többször is hangoztatja: Ha a Huffnáger Pistihez mentem volna feleségül….

Biztos, hogy az itt és most-ban jobb lenne, más lenne?

S bizony, nem hozzá kellett mennie, tehát így van jól, rend van, saját lélekfejlődésünk helyes útját járjuk.

Természetesen az angyalok igyekeznek súgni, éreztetni egy adott szituációban, mi lenne a jobb megoldás, a járhatóbb út. Belső megérzések, sugallatok formájában, leginkább szívünkön keresztül szólnak hozzánk. De ha ezt nem halljuk meg, ha nem vesszük észre az útmutatást, akkor is feltételek nélkül szeretnek minket! 

Tudni kell, hogy minden tettünk, és azok következményei a saját felelősségünk, saját életünk! Merjünk bátran dönteni, tudva, hogy a lélekfejlődésben csakis előre haladunk, tehát minden a jobb, boldogabb, teljesebb jövő felé terel minket!

Mégis, amikor döntés előtt állunk, kérjük azért bátran az angyalok segítségét! 

Akár gondolatban, akár hangosan kimondott kéréssel, akár írjuk le a helyzetet, a problémát, a lehetőségeket! Kérjünk angyali útmutatást, kéjünk jeleket! 

Az útmutatások jöhetnek belső hang vagy érzés formájában. Jöhetnek úgy, hogy más valaki mond ki helyettünk megoldásokat, anélkül, hogy tudna az adott helyzetünkről. Ilyenkor az angyali fénysegítők mondatják ki vele!

Kaphatunk zeneszámot, fel – fel bukkanó képet vagy szimbólumot, mely a döntésünk valamelyik lehetséges útjára utal. Akár az interneten böngészve, akár egy könyvet vagy cikket olvasva, olyan mondatok kerülnek elénk, melyek segítik a döntésünk meghozatalát. 

Számtalan lehetőség bukkan fel jelek formájában, vagy „véletlenek” formájában.  

Igyekezzünk szívünket kinyitni, és felismerni ezeket! 

Az angyalok javaslata a következő gyakorlat, feladat is. 

Döntéshelyzetekben gyújts meg egy mécsest vagy egy gyertyát! Teremts magad körül nyugalmat, kapcsold ki a telefonod, senki ne zavarjon meg a munkádban!

Tehetsz be, egy lágy zenét vagy gyújthatsz füstölőt is. 

Hívd magad mellé a döntéshozásban segítő angyalokat, saját szavaiddal, de teheted így is:  

Hívlak és szólítalak benneteket döntésekben segítő angyalok! Kérlek titeket, legyetek most velem, segítsetek tisztán látnom a helyzetem, lehetőségeim! Segítsetek abban, hogy mérlegelés után a legjobb döntést tudjam meghozni! Köszönöm, hálás vagyok!  

Majd végy magad elé egy papírt és egy tollat.  

Írd fel a helyzetet egy mondattal, amiben döntened kell. 

Majd ketté, vagy akár három felé válaszd el a lapodat függőlegesen, és írd fel, milyen választási lehetőségeid vannak!

Például, van két munkahely, ahová mehetnél, döntened kell. Középre felírod: munkahelyváltás. Kétfelé választva a lapot egy függőleges vonallal, felírod az egyik és a másik helyet, lehetőséget is. 

Vagy, például: eladjam a lakásom vagy sem? Középre: lakáseladás. Egyik félre: eladom, másik félre: nem adom el. 

Remélem, hogy értitek, lehet olyan helyzet, amikor nem kettő, hanem több választási lehetőség is van. 

Nos, ha ez készen áll, akkor külön vizsgálj meg minden oszlopot a következőképp: minden lehetőségnél még négy oszlopot hozhatsz létre. Mégpedig:  

  • Mi az, ami van/lenne ebben a helyzetben és jó nekem?
  • Mi az, ami van/lenne ebben a helyzetben és rossz nekem?
  • Mi az, ami nincs/nem lenne ebben a helyzetben és jó nekem?
  • Mi az, ami nincs/nem lenne ebben a helyzetben és rossz nekem? 

Ezek után mindent, ami eszedbe jut, érzésben előjön, írj a megfelelő rublikába, helyre! 

Meglátod, összegezve, egyben látva az érveket és ellenérveket, közben hallgatva a belső hangra, az angyalokra, sokkal könnyebb lesz tisztán látnod és döntened! 

A leírtakon gondolkozhatsz több napon keresztül is, írhatsz hozzá dolgokat még, de akár azonnali döntést is hozhatsz! 

Munkád végén köszönd meg az égi nagyhatalmú segítők ottlétét, támogatását, energiáját, védelmét!

Remélem, sokaknak tudok segíteni ezzel a gyakorlattal!

Kívánok mindenkinek jó mérlegelést, erős, határozott döntéseket

Írta: Szécsi Ildikó – Forrás