Főoldal Kreatív Gyönyörű angyalkák gyöngyből
Gyönyörű angyalkák gyöngyből

Végy egy darab drótot (kb 50-60 cm).

A közepére fűzz fel 18 db 2 mm-es kásagyöngyöt, formázz kört belőle, majd a drót szárait néhányszor tekerd össze - ez lesz az angyal glóriája.

A drót két szárát válaszd külön és egy 8 mm méretű fehér gyöngy két oldalán dugd be és vezesd ki őket az ellentétes oldalon, majd a gyöngy alján egyet tekerj rajta, ez lesz a feje.

A drót két szárát együtt fűzd bele egy 4 mm-es fehér gyöngybe majd ahogy kijöttek kezd el kialakítani a kezeket. Mindkét drótszárra 5 db 4 mm-es kásagyöngyöt fűzz. Az 5. gyöngyből kiérve a drótot dugd vissza a 4.-be és úgy fűzd vissza. Ezt mindkét szárral csináld meg. Egyet tekerj a dróton, hogy ne essenek le a gyöngyök, majd kezd el a szárnyakat. Mindkét drótszárra 20 db 2 mm-es kásagyöngyöt fűzz. Úgy ”rögzítsd” a szárnyakat, hogy a végén a szárny első gyöngyébe fűzd bele a drótot.

Ahogy ez kész az egyik drótszárra fűzz fel két gyöngyöt, majd a másik drótszárt is dugd át rajta. Majd folytasd ugyanígy, 3 – 4 – 5 – illetve 6 gyönggyel. Ez lett az angyalka ruhája. A végén a drótszárakat a felette lévő sor utolsó gyöngyébe dugd és vágd el.

Ezek pici, kb. 5-6 cm-es angyalkák lettek. Nagyobb gyöngyből lehet nagyobbakat. A 2 mm-es kásagyöngy már elég pici, amelyiken kétszer kellett átdugni a drótot, az elég nehézkes, lehet, hogy érdemes picit nagyobb gyönggyel elkészíteni.

 

Források:

http://karacsonyidekoraciok.blogspot.hu/2010/10/gyonyoru-angyalkak-gyongybol.html

http://kreativ.bloghaz.hu/angyal-gyongybol/